×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 29
76
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
63
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
84
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
73
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
46
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
48
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: „Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!” – ne törődj velük. […]
Órákon át tudnám bámulni ezeket a csöppnyi életeket. Önkéntelenül mosolyogni kezdesz ha rájuk nézel, majd meglátod! Bébi sünök. Te jó ég, hát mennyire cukik már?Mint, ahogy a videóban szereplő kis hékások is: Vállalhatatlan mozgóképek állat főszereplőkkel – IDE kattintva! -. 😀 Mit mondhatnánk a maki gyerekről? 😀 7 hihetetlen történet az állatok érzéseiről – IDE […]
  Vitathatatlanul kellemes feladat csokis süteményeket tesztelni, majd kísérletezni újabb és újabb ízeken, bár, ha ez 36 órán belül történik folyamatosan, akkor azért még a magam fajta csoki fun vagy chocoholist is telítődik. De a blogra fel kell tennem a legújabb kedvencemet. Amit viszont bizton állíthatok, hogy ez a sörös brownie, bár milyen meglepő, de […]
Most épp foszlós, húsvéti kalácsban gondolkodom, de addig is…Egy süti izgalmassá tudja tenni a reggeleket. Főleg kakaóval/tejjel/tejeskávéval (kórtól, nemtől függően),  házi narancslekvárral megkenve. Márványos muffin nutellával Hozzávalók ( kb.24 darab muffinhoz): 45 dkg liszt, 20 dkg kristály cukor, 2 dl étolaj, 2 db egész tojás, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, […]
A legtöbb háziasszonynak vannak konyhai parái. Az ismeretségi körömben többen szenvednek piskóta fóbiától és inkább megveszik a mellékízű, adalékanyagokkal feltunningolt drága boltit. Most bemutatom kedvenc piskótáimat, ami tuti sikerrel jár kezdő és tapasztalt háziasszonynál, az alaprecept nekem is mostanában lett tökéletes! Klasszikus piskóta   Ahogy annak idején tanultam 1 tojáshoz 1 evőkanál cukor és 1 […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Lukács Ernő egy igazi „anticeleb”, aki 45 éve hűséges feleségéhez, 20 gyereke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű és a média által nem ünnepelt személyiség. – Hogy kezdődött ez a mesébe illő történet? Ernő bácsi: – Éppen hogy csak elkezdtem a feleségemnek udvarolni, három évre be […]
Mihez kezdjünk néhány barnulásnak induló banánnal? Kicsit költői a kérdés, mert mi itthon viszonylag ritkán találkozunk ilyennel, lévén, hogy szeretjük nagyon a banánt és nem adunk sok esélyt a barnulásának.  De persze mehet turmixba, kásába, amerikai palacsintába és az angolszász banana bread-be, mert oda  kifejezetten érett darabok kellenek! Nyáron pedig sikerült a világ legfinomabb banánkenyerét […]
Erdélyi étel, tulajdonképpen szász eredetű, de a magyar konyhában is elterjedt. Eredetileg ünnepnapokon, főként lakodalmak alkalmával sütötték. Az étkezés egy fonott kaláccsal és e lepény evésével kezdődött. Németül: Hanklich. Többféle szilvás lepény létezik, én szeretném most bemutatni a Martha Liess félét. Hozzávalók a tésztához: – 500 gramm liszt– 12,5 gramm élesztő– 150 ml langyos tej– […]
A szendvicskrémek nálunk is mindig nagy sikert aratnak (olvasóink nagy kedvenceit itt olvashatjátok), most éppen hetente készül nálunk egy adag padlizsánkrém. Nagyon egyszerű és talán ennél már csak finomabb! Hozzávalók: – 1 közepes padlizsán – 1 tojás – 1 ek zsír vagy kókuszzsír (vagy ha nincs tejprobléma, akkor vaj is lehet) – ízlés szerint 1 gerezd foghagyma, […]